Over mij

Hoi! Mijn naam is Lisette Piël en ik ben gediplomeerd gewichtscoach.

Mijn hele leven draait om eten. Ik word wakker en ik denk aan wat ik wil ontbijten. Ik ontbijt en denk na over wat ik mee neem naar mijn werk. Als ik aan het werk ben denk ik aan wat ik tijdens de lunch zal gaan eten en als mijn pauze weer over is en het einde van de dienst nadert, denk ik aan het avondeten. Zo is het mijn hele leven gegaan en zo zal het ook wel blijven. 

Vanaf jongs af aan werd ik steeds een beetje dikker. Elke keer kwam het besef dat ik toch echt een grotere maat had en dit ging door tot het moment waarop ik op mijn dikst was. Dit was rond mijn 25ste. Ik ben inmiddels 29 jaar oud en ben sinds twee jaar ruim 20 kilo afgevallen. 

Ik heb sinds ik twaalf ben meerdere keren een bezoek gebracht aan de diëtiste en zal nooit de angst vergeten die je hebt als dat moment van wegen weer komt. Ik at een dag voordat ik op de weegschaal moest staan niet, puur omdat ik hoopte dat het al het snoepen van de week ervoor zou compenseren. Maar tevergeefs. 

Sonja Bakker, koolhydraatarm eten, Cambridge, een dieet samengesteld door een diëtiste, ik heb veel diëten geprobeerd. Allemaal leidden ze bij mij tot resultaat, tot soms wel 12 kilo gewichtsverlies in een aantal maanden. Ik ben nooit lang op dat gewicht gebleven en van alle keren dat ik stopte met een dieet ben ik meer aangekomen dan dat ik met het dieet ben afgevallen. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat diëten in veel gevallen niet helpt. Als je net als ik veel af moet vallen, is het verstandiger om je leefstijl aan te passen en niet extreem, maar met gerichte stappen af te vallen.

Mijn missie is echter niet om af te vallen. Mijn missie is om gezond te worden en mij gezond te voelen. Ik kan inmiddels met trots zeggen dat dit gehaald is. 

Mijn doel is om gezond te zijn, afvallen is het resultaat.

Ik hoop dat als je je kunt vinden in mijn verhaal en graag wat aan je gezondheid wil doen, je contact met me op neemt!