Appelchips

An apple a day keeps the doctor away!

Ik ben de laatste tijd bezig met groenten en fruit tot chips bombarderen. Ik merkte bij cliënten dat er wat meer behoefte was aan hartige snacks, dus en ik hier wat mee gaan experimenteren.

Dit is nog steeds een zoete variant, maar er komen wat hartige chips aan, dus heb geduld! Denk hierbij aan zoete aardappelchips, courgettechips, wortelchips. Allemaal net even wat anders om ’s avonds op tafel te zetten tijdens de borrel.

Ingrediënten:

  • Een appel (per persoon)
  • Theelepel kaneel

Dit is sowieso het meest makkelijke recept dat op mijn website staat (zelfs nog makkelijker dan de kokosbollen!). Het enige dat je hoeft te doen is de appel heel dun te schillen. Ik heb gekozen voor een Pink Lady, die zijn lekker zoet. Ik laat de schil er om heen, uiteraard goed gewassen. Doe dit bij voorkeur met een mandoline, maar heb je die niet in huis, dan werkt een kaasschaaf net zo perfect. Snij zoveel mogelijk dunne plakjes totdat je het klokhuis hebt bereikt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi kaneel over de appels zodat alle schijfjes bedekt zijn. Leg deze schijfjes op het bakpapier. Belangrijk is dat ze elkaar niet raken en ook niet overlappen. Het is geheel afhankelijk van de grootte van je oven hoeveel schijfjes je in 1 keer kunt bakken. Heb geduld, want het loont!

Verwarm ondertussen de oven voor op 100 graden. Dit luistert overigens wel nauw en verschilt per oven, want bij mij duurde het een uur en waren de appelchips perfect. Check af en toe goed of je appelchips al krokant zijn (en niet zo bruin), dan kun je ze eventueel nog omkeren. 

In een bakje blijven ze nog wel even krokant, maar ik zou adviseren om ze eigenlijk meteen op te eten. Warm zijn ze trouwens ook heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.