Appeltaart muffins

Het is inmiddels bijna een gewoonte geworden: woensdag bakdag! Sinds anderhalf jaar ga ik trouw elke donderdag naar kickboksles en daar hoort ook koffie (of thee of een proteineshake) drinken bij. Ik probeer graag elke woensdag een nieuw recept om het de dag erna op mijn trouwe proefkonijnen uit te proberen. Die doen hier overigens graag aan mee, dat snap je.

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor muffins. Ik eet ’s ochtends vaak havermout met appel en kaneel en ik vind die combinatie heerlijk. Als je deze muffins maakt dan ruikt je hele huis op een gegeven moment naar appeltaart. Tippie: ik had mijn beddengoed opgehangen om te drogen in diezelfde ruimte en mocht je dat geen probleem vinden, je bed ruikt er dus ook nog een tijdje naar. Anders misschien even wachten met die was ;-). 

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 400 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 40 gram walnoten
  • 1 grote theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 grote theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels kokosolie

Smelt de twee eetlepels kokosolie in een pan op het vuur. Mix de havermout met speltmeel, bakpoeder, een snuf zout en kaneel. Als de kokosolie gesmolten is, voeg hier het ei aan toe en kluts deze goed door elkaar. Voeg hierna de amandelmelk toe en de honing en roer dit goed door elkaar. 

Voeg de natte ingrediënten toe aan de bak met de droge ingrediënten en zorg ervoor dat deze goed gemengd worden. Laat de bak een tijdje staan totdat de havermout het vocht van de amandelmelk goed opgenomen heeft. Snijd ondertussen de appel en de walnoten in stukjes. 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Als het beslag wat dikker is geworden, kun je de appel en walnoten door het beslag heen spatelen. Dit mengsel kun je verdelen over de 12 muffinvormpjes en schuif ze in de oven! Na ongeveer 30 minuten zijn ze klaar om op te eten én ruikt je huis naar warme appeltaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.