Chocolade cranberry cookies

Elke keer als ik vroeger met een vriendinnetje mocht spelen en het regende en we konden niet naar buiten, wilden we koekjes bakken. De mooie dagen zijn heel even voorbij en nu we toch veel binnen zitten, wilde ik graag weer koekjes bakken! Niet de zandkoekjes zoals vroeger, maar een gezondere versie, maar wel graag die chocoladesmaak!

En daarom gebruik ik rauwe cacao. Waarom is dat nou zo goed voor je? De magnesium in cacao zorgt voor de vorming van bot en spieren en ons lichaam maakt dit helaas niet zelf aan. Vandaar dat we het uit onze voeding moeten halen. Daarnaast is cacao ook een goede bron van ijzer en dankzij de antioxidanten helpen ze ook mee aan een gezond hart. En uiteraard het meest bekende voordeel: je wordt er vrolijker van omdat er fenylethylamine in zit. Deze stof maak je namelijk ook aan als je verliefd bent.

Ik heb nu een recept dat je zo aan moet passen dat de koekjes vandaag nog op kunnen, dan zijn ze namelijk het lekkerst. Na een dag zijn ze wat zachter. Het recept dat hieronder staat is voor ongeveer 12 koekjes, maar deel dit voor het aantal personen dat het vandaag op gaat eten. Omdat ze zo klaar zijn, kun je ze zo maken mochten we uiteindelijk wel weer bezoek krijgen!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 3 eetlepels cranberries
  • 150 gram havermout
  • 50 gram amandelen

Het recept behoeft niet heel veel informatie. Prak de bananen in een kom en zorg ervoor dat je alle overige ingrediënten hierna goed doorheen roert. Het beslag is stevig, dus je kan prima met je handen 12 gelijke porties platdrukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.

In een voorverwarmde oven van 180 graden bak je de koekjes 20 minuten. Wil je ze liever wat zachter (in plaats van iets krokanter), dan kun je ze al na 15 minuten uit de oven halen.

Dit kan dus ook prima als snack of als (onderdeel) van je lunch. Er zitten tenslotte enkel gezonde voedingsstoffen in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.