Chocolade kokosbollen

Een supereasy snack die je makkelijk onderweg mee kan nemen. Ook leuk om je kinderen te laten trakteren als ze jarig zijn op school! 

Ik maak vaak een heleboel, stop ze in de vriezer en even voor ik ze graag wil eten of serveren, zet ik ze even in de koelkast. Een beetje gekoeld zijn ze namelijk het lekkerst, zolang ze maar niet meer bevroren zijn.

Ingrediënten voor 18-20 stuks:

  • 150 gram dadels (6 medjouldadels)
  • 70 gram gemengde noten (ongezouten, eventueel ongebrand). Ik heb gekozen voor pecannoten en hazelnoten.
  • 2 eetlepels cacao
  • 4 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels water

Hak de noten in kleine stukjes. Gebruik voor het malen van de dadels een staafmixer of een keukenmachine. Voeg de dadels, samen met de noten, de cacao, 2 eetlepels gemalen kokos en 2 eetlepels water. Je kan de noten ook later nog toevoegen, als je wat grotere stukken in je balletjes wil houden. Als het mengsel gemengd is, kneed er met je handen balletjes van. Als je ze ongeveer 2 centimeter breed maakt, kun je er 18-20 stuks uithalen. 

Je kunt er makkelijk variatie in brengen door andere noten of gedroogd fruit toe te voegen. 

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.