Mueslireep

Mueslirepen uit de winkel bevatten helaas meer suiker dan ons soms wordt wijsgemaakt. Marketing is soms erg sneaky. Zo is een In Between Pinda reep even ‘slecht’ als een Mars of een Snickers, maar is een Snelle Jelle Zero toch echt een betere keuze dan de ‘gewone’ Snelle Jelle.

Als je meer wil weten voor de volgende keer dat je in de supermarkt tussendoortjes uit staat te zoeken en je verblind wordt door alle keuzes, lees dan deze link. Hierin staat beschreven hoe de Consumentenbond de tussendoortjes categoriseert aan de hand van een nutriscore. Dan weet je of die Eat Natural repen wel zo goed zijn, of dat je gezond bezig bent met de Nakd-repen. Erg handig!

Uiteraard snap je waar ik naar toe wil: zelf maken is uiteindelijk het allergezondst. Alhoewel, dat ligt er natuurlijk aan wat je er in stopt. Maar even uitgaande van het feit dat je op deze site zit omdat je een gezonde variant zoekt, dan vind je hieronder een recept voor een mueslireep waarvan je in ieder geval zeker weet wat er in zit.

Ingrediënten:

  • 160 gram havermout (vlokken)
  • 125 gram kersen
  • 125 gram aardbeien
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 60 gram speltbloem*
  • 60 gram havermeel
  • 25 gram pistachenoten
  • 5 blokjes 70% pure chocola (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de havermout, de speltbloem en havermeel in een kom. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje en voeg deze toe aan het mengsel als deze gesmolten is. Voeg hierbij ook de honing toe en meng tot het aan elkaar gaat plakken. Voeg de de kersen toe, de helft van de aardbeien én de helft van de pistachenoten en meng weer door elkaar. 

Bekleed een bakblik met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Druk stevig aan zodat de hele bodem bedekt is. Leg dan de andere helft van de aardbeien en de pistachenoten hier bovenop. Bak gaar in 20 minuten in de oven.

Ondertussen kun je de chocola au-bain-marie smelten. Kook water in een pan, leg hier een kom (die tegen kokend water kan!) boven en leg hier de blokjes chocola in. Zo smelt de chocola, en kan hij nooit verbranden. Schenk dit over de afgekoelde ‘mueslitaart’. Zodra ook de chocola is afgekoeld kan je deze in stukken snijden. Je kan ze invriezen, dus makkelijk om ’s ochtends in je tas te doen!

Wil je trouwens een veganvariant maken, vervang dan de honing door agavesiroop of maplesyrup.

* Je kunt ook 120 gram van havermeel of speltbloem gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.