Pecannotentaart

Zoals veel taarten vindt ook deze taart zijn oorsprong in Amerika. En zoals zulke taarten horen; er zit veel suiker in. Nu hou ik enorm van pecannoten en had ik nog amandelmeel over, dus wilde ik een gezonde versie van de beroemde Pecan Pie maken!

Voor dit gerecht had ik een bindmiddel nodig voor de bodem, maar ik wilde dit keer wel eens een andere optie uit proberen. Zo heb ik in dit gerecht arrowroot gebruikt. Dit is een glutenvrij bindmiddel en kan je dus gebruiken om gerechten dikker te maken. Een gezondere versie van andere soorten zetmeel. Als je dit niet speciaal wil kopen, kun je uiteraard ook een ander bindmiddel gebruiken. En als je het wel koopt, dan kun je het ook gebruiken in soepen of andere romige gerechten!

Wat heb je nodig, voor een klein taartje van zes stukken*:

  • 130 gram amandelmeel
  • Anderhalf ei
  • Snuf zout
  • Mespunt arrowroot poeder
  • Theelepel kokosolie
  • 50 gram dadels
  • 1 eetlepel cacao
  • 20 gram honing of esdoorn/agave siroop
  • 1 vanillestokje (of vanille extract)
  • 50 gram pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de amandelmeel, een half ei (!), zout, arrowrootpoeder en kokosolie in een kom. Kneed dit tot een bol. Vet ondertussen een springvorm in. Rol de bol deeg uit over de bodem. Doe de springvorm 12-15 minuten in de oven.

Ondertussen maal je de dadels fijn met een staafmixer of een keukenmachine in een schone kom. Als deze goed gemalen zijn, voeg je de cacao, honing, 1 ei (!) en de vanille toe en zorg ervoor dat dit smeuïg en goed gemengd wordt. Als je springvorm met de bodem klaar is, laat je die even afkoelen. Verwarm de oven wel weer meteen voor op 180 graden. Zodra deze genoeg is afgekoeld, giet je het dadelmengsel over de bodem en verdeel het goed. Versier de taart met gebroken stukken pecannoten. Zet de taart weer ongeveer 25 minuten in de oven en klaar is je pecan pie!

*Ik gebruikte een bakvorm met een diameter van 15 cm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.