Pesto

Natuurlijk kun je pesto kant en klaar in een potje uit de dichtsbijzijnde supermarkt halen. Maar het is zo simpel om het zelf te maken en het smaakt bovendien veel lekkerder. Én je weet ten minste precies wat er in zit.

Pesto is niet heel erg ongezond, als je de ingrediëntenlijst bekijkt. Naast eiwitten die goed zijn voor de spieropbouw zit er zit veel vitamine A en C in. Deze vitamines bevorderen een gezonde huid en zorgen voor een goede weerstand en gezonde botten. Het is echter wel een calorieënbom, dus pas wel op met de hoeveelheid. Door de olie en de parmezaanse kaas tikt het behoorlijk aan. 

De bereiding is eigenlijk vrij simpel. Je hebt een keukenmachine nodig of een staafmixer en je mixt alle onderstaande ingrediënten in een kom. Afhankelijk van waar je de pesto voor nodig hebt, kun je meer of minder olijfolie gebruiken om het juist smeuïg te maken of wat compacter te houden. Gebruik je minder olijfolie, dan bevat je pesto uiteraard een stuk minder calorieën!

Ingrediënten voor ongeveer 100 gram pesto:

  • 1 grote teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • peper en zout

Je kunt deze pesto gebruiken voor op toastjes, maar ook door pasta’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.