Pompoenpannenkoeken

Het is weer herfst en naast heel veel regen, betekent dat ook: pompoentijd! Gelukkig voor mij ligt de pompoen steeds vaker het hele jaar door in de winkel, maar in de zomer heb ik daar nooit zo’n zin in. 

Wellicht heb je wel eens de (of specifiek mijn) bananenpannenkoeken wel eens geprobeerd. Als dat in de smaak viel, dan is de kans groot dat je dit ook lekker vindt!

Het fijne hieraan, is dat je bijna ongemerkt toch een deel groente binnenkrijgt. Zeker een aanrader om dit te maken voor je kinderen.

Je kunt met deze pannenkoeken twee kanten op: hartig en zoet. Op zich zijn ze zo al ‘compleet’, maar je zou eventueel nog wat 30+kaas, of juist wat appelstroop kunnen toevoegen.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken:

  • 200 gram pompoen
  • 100 gram meel (ik gebruikte volkoren havermeel)
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • 100 ml melk

Kook de pompoen in een pan met water voor 10-12 minuten. Ze moeten zacht zijn, zodat je ze met een vork kan prakken tot het een puree wordt. 

Terwijl de pompoen kookt, zeef je het meel. Gebruik het liefst een volkoren variant voor zo veel mogelijk vezels en een hoge voedingswaarde. Voeg hier de kaneel, speculaaskruiden en bakpoeder aan toe.

Kluts het ei in een apart kommetje en schenk deze bij het meel. Voeg ook de melk toe. Als de pompoen gekookt is en het water afgegoten, prak deze tot een puree en voeg deze ook aan de kom met meel toe. Meng dit goed door elkaar. 

Verhit een pan en voeg een klein drupje (extra vierge) toe. Bak hier een voor een de pannenkoeken in. 

Laat je een reactie achter als je ze eens hebt geprobeerd? Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.