Pompoenspaghetti

Het is herfst en dat betekent pompoentijd! Inmiddels worden we overspoeld met alle varianten die er met pompoensmaak te verkrijgen zijn: de beroemde pumpkin spice lattes,  pompoenbrood, pompoensoep, pompoenstamppot en pompoencake. Een paar weken geleden heb ik voor het eerst pompoenspaghetti gegeten. 

Een vriendin kwam een paar weken geleden tijdens een bezoek aan een tuinderij een spaghettipompoen tegen en dacht dat wij daar samen wel een gerecht mee konden verzinnen. Beide hadden we deze pompoen nog nooit eerder gegeten, laat staan zelf bereid. Het duurt wel even voor het klaar is, maar zodra je de pompoen in de oven hebt gezet, heb je niet zo veel tijd nodig voor de overige ingrediënten. Je kunt de pompoen trouwens ook gewoon bij de Albert Heijn of de Jumbo kopen!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een halve spaghettipompoen
  • 250 gram kip
  • 100 gram groene pesto (het liefst zelfgemaakte!)
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • Cherrytomaten
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Provençaalse kruiden/chillipeper (optioneel)

Gisteren heb ik de pompoen weer gemaakt, wederom voor twee personen. We hebben een hele spaghettipompoen gekocht, maar samen de helft gegeten. De pompoen snijd je in de lengte doormidden. De pompoenpitten en zaadlijsten verwijder je. Je besprenkelt de pompoen met wat extra vierge olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden en zet hem in de voorverwarmde oven die op 200 graden staat. Afhankelijk van je oven en de grootte van de pompoen, is hij in ongeveer 50 minuten klaar. 

Nu heb je tijd om de pesto maken. Gebruik je kant-en-klare pesto, dan heb je nu tijd voor je zelf ;-). Een paar minuten voor de pompoen klaar is, snijd je de kip in stukjes en bak je ze in een pan met olijfolie, zout en (chilli)peper tot deze gaar zijn. Bak de cherrytomaten even mee. Haal ondertussen de pompoen uit de oven en schraap met een vork langs de randen van de pompoen. Je zult zien dat er nu spaghettidraden ontstaan. Deze schep je in de pan met de kip en hussel door elkaar. Ondertussen schep je twee eetlepels crème fraîche door de pestosaus en meng je deze weer door de pompoen. Als je de maaltijd nog gezonder wil maken, laat dan de crème fraîche achterwege.

Strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas overheen en klaar is je pompoenspaghetti!

Vegatip: in plaats van kip kun je kiezen voor vegakipstukjes, of juist meer groente zoals kastanjechampignons.


View this post on Instagram

Er staat een nieuw recept op www.lisettelight.nl! Het is weer pompoenentijd; dit keer heb ik de spaghettipompoen gebruikt. Een koolhydraatarm recept dat niet per se fotogeniek is, maar wel echt superlekker! En heb je wel eens zelf pesto gemaakt? Het is zo simpel, maar smaakt zoveel beter dan een potje rechtstreeks uit de supermarkt. Daarnaast kun je het recept precies aanpassen zodat je de calorieën beperkt kunt houden. Zowel het recept voor de spaghetti als voor de zelfgemaakte pesto staan nu op www.lisettelight.nl. Deel je ‘m met #lisettelight als je het recept probeert? Vind ik leuk! #lisettelight #recept #instafood #spaghetti #pompoen #spaghettipompoen #pompoenspaghetti #lowcarb #afvallen #gezond #gezondeten #weightloss #weightlossjourney #healthy #chicken #pesto #basil #pumpkin #losingweight #pasta #pumpkinpasta #gewichtscoach #gewichtsconsulent #dietiste #groningen #garlic #parmesan #knoflook

A post shared by Lisette (@lisettelight) on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.