Snickermuffins

Het is weer woensdag bakdag!

Ik ken mensen die praktisch leven op broodjes met pindakaas. Eigenlijk eet ik die nauwelijks, maar een paar keer per jaar heb ik echt intense behoefte aan pindakaas. Ik weet nooit wanneer dat moment aanbreekt, maar deze week was zo’n moment!

Vandaag maak ik muffins met pindakaas. Grote kans dat je er je vraagtekens bij zet, want meestal worden muffins gecombineerd met iets zoets. Tenminste, in mijn hoofd wel. Ik zag dit recept eens voorbij komen en ze werden ‘snickermuffins’ genoemd. Dat klonk toch wel een stuk smakelijker! 

Het zijn muffins met cacaopoeder en een laagje pindakaas (met stukjes pinda’s!) in het midden en cashewnoten op de bovenkant. Normaal gesproken kan ik goed inschatten hoeveel calorieën een product bevat en of ik dit gezond kan noemen (volgens mijn norm dan hè, gezond is relatief). Omdat er pindakaas in zit, wilde ik dit toch even berekenen. Je kunt 1 van deze muffins vergelijken met de calorieën van 1 grote banaan. 

Ingrediënten voor tien muffins:

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels rauwe cacaopoeder
  • 50 gram havermout
  • 75 gram havermeel/amandelmeel
  • 1 snuf zout
  • 20 cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 10 theelepels 100% pindakaas
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 100 ml amandelmelk

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt allereerst de kokosolie tot deze vloeibaar is. Breek de banaan in stukjes in een kom. Doe hierbij het bakpoeder, de havermout, het meel, het zout, de eieren en de amandelmelk en meng deze goed door elkaar. Gebruik hiervoor een staafmixer, of doe dit in een blender. 

Als het een glad beslag is, kun je de honing en de cacaopoeder er doorheen roeren. Schep een eetlepel van het beslag in elk muffinvormpje. Schep hier bovenop een theelepel pindakaas en verkruimel een cashewnoot bovenop de pindakaas. Als alle vormpjes gevuld zijn, verdeel je de rest van het beslag over alle muffins en verkruimel vervolgens weer 1 cashewnoot op de bovenkant. 

Zet de muffins in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak ze in 25 minuten gaar.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.