Vegetarische koolhydraatarme lasagne

Sommige mensen bestellen in een pizzeria steevast lasagne. Ik ben daar absoluut niet een van en bestel toch liever een pizza of scaloppa. Toch wilde ik een lasagne proberen te maken die ik zelf lekker zou vinden én die gezond is. Ik hou dus vooral niet zo van die plakken deeg en laat dat nou juist de reden zijn dat ik lasagne ook niet als gezond bestempel. Prima om het af en toe te eten, maar niet verstandig om het elke dag op het menu te hebben. Deze lasagne is koolhydraatarm, vegetarisch en vult goed en deze zou ik dus wél bestellen als ze die in een pizzeria aan zouden bieden.

Ingrediënten voor 1 ovenschaal (4 personen):

  • 2 grote courgettes
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 250 gram mozzarella
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Basilicum
  • Oregano
  • Handje geraspte 30+ kaas

Je verwarmt de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met extra vierge olijfolie. 

De courgette kun je in lengte in plakken snijden met een kaasschaaf en daarna grillen in een (grill)pan. Werkt ook prima in een koekenpan, als je geen grillpan hebt.

Dan hak je alle groenten in stukjes en de ui zo fijn mogelijk. Bak kort de ui en de knoflook in olijfolie in een pan en gooi in diezelfde pan hierna je paprika, aubergine, champignons. Voeg hierna een blikje gepelde tomaten toe en breng het op smaak met kruiden. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur staan.

Als de saus klaar is, schep je wat saus op de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg hier wat plakken courgette bovenop, zodat alle saus bedekt is. Hier schenk je weer een laagje saus overheen. Dit herhaal je net zolang tot de saus en de courgette op is. Je kunt ervoor kiezen wat mozzarella tussen de lagen in te stoppen, maar dit kan je ook bovenop doen. Het ziet er het mooiste uit (en het smaakt het lekkerste 😉 ) als je er een handje geraspte kaas overheen strooit als de ovenschaal vol zit. 

Bak de lasagne in de oven voor ongeveer 25 minuten. Serveer met een beetje basilicum en klaar is je lasagne!

Ps. Mocht je er graag nog vlees aan toevoegen, dan is biologisch mager (runder)gehakt een mooie optie. Doe dit in de pan nadat je de knoflook en ui in de pan hebt gefruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.