Volkoren speculaaskoekjes

Sinterklaas is (bijna) jarig! Nu kun je speculaaskoekjes gelukkig het hele jaar door in de supermarkt kopen, maar als je ook maar een beetje afgeleid bent terwijl je die koekjes eet.. Ik eet er zo een stuk of vijf op. En dat is zo jammer! Want als je iets lekkers eet, vind ik dat je er zo veel mogelijk van moet genieten.

Ik maak graag een gezondere variant van dat wat ik lekker vind. Nu is het ook niet aan te raden om hier meteen vijf van achter elkaar te eten, maar dat is ook minder nodig omdat ze meer vullen.

Ingrediënten:
– 120 gram volkoren tarwemeel
– 40 gram havermout (mag gemalen)
– 3 eetlepels oerzoet/suiker
– 2 eetlepels roomboter
– 1 ei
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 1 theelepel kaneel
– half zakje bakpoeder
– snuf zout
– amandelschaafsel (optioneel)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de droge ingrediënten in een kom. Voeg het ei toe en de twee eetlepels roomboter. Kneed dit tot je een bal kunt vormen. Is je deeg nog wat plakkerig? Voeg dan wat meel toe. Rol deze bal uit tot een egale lap en maak er met vormpjes kleine koekjes van. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop. Laat er wat ruimte tussen. Strooi er ook nog wat amandelschaafsel op.

Bak de koekjes voor 16 minuten op 160 graden. Klaar is piet. En een heel fijne pakjesavond voor als je die gaat vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.